زمان مطالعه: 6 دقیقه

فرق بین کفش و کتونی

فرق کفش اسپرت با کتانی و ورزشی

در این مقاله باشماق فرق کفش و کتونی را برایمان شرح میدهد. فرقی که ما را در استفاده از کلمات مشابه مربوط به شک یا اشتباه می اندازد. یکی از علت این تداخل، نبود ترجمه درست کلمه در بدو ورود از کشورهای مبدا است. یا مقبولیت کلمه ای در عرف به جا انداختن آن کلمه برای نامیدن موردی تاثیرگذار است.

فرق بین کفش و کتونی -مقدمه

کفش یکی از ملزومات لباس و درگیرترین آیتم خرید پوشاک است. تا مدت‌ها صرفا برای محافظت پا از آسیبها از کفش استفاده میشد اما با ظهور مد، مردم نیاز جدید یافتند و سبک هایی مثل کفش اسپرت متولد شدند. در ایران استفاده مردم از کلمه اسپرت به معنای لغوی آن نیست. از طرفی با ظهور صنعت کپی شناخت اصل از فیک کار دشواری بوده و بهمین دلیل خرید از فروشگاه تخصصی هوشمندانه خواهد بود.

فرق کفش و کتونی

مدلهای کفش اسپرت

کفش رسمی

برای درک فرق کفش و کتونی باید بدانیم، کفشهای رسمی کفش هایی هستند که بیشتر از چرم طبیعی ساخته میشوند و برای مجالس و کاربرد رسمی مورداستفاده قرارمیگیرند. آقایان اغلب با کفش های رسمی نوک تیز برای جنس مخالف جذاب‌تر به نظر می‌آیند. در انگلیسی به این سبک Oxford میگویند.

کفش ورزشی

کفش‌های تخصصی ساخته شده برای انواع مختلف ورزش هستند. مثلا کفش ورزشی مخصوص فوتبال، اسکیت، کوهنوردی. این کفش ها توسط تولیدکنندگان متخصص دقیقا نسبت به نیاز و خواست ورزش و ورزشکار خاص تولید و عرضه میگردند. فیل نایت موسس شرکت نایک نیز کار خود را با تولید کفش ورزشی برای ورزشکاران دونده آغاز کرد. در انگلیسی به این سبک sport و athlethic میگویند درحالی که ما اسپرت را بمعنی دیگری استفاده میکنیم. لازم به ذکر است که این نایک و آدیداس بودند که بعدها کفش ورزشی را از ورزش به روزمره آوردند. مثلا این لینک حاوی کفشهای مخصوص دویدن برند آدیداس است.

کفش کتونی (اسپرت)

فرق کفش و کتونی را دانستیم اما فرق بین کفش کتونی و ورزشی چیست؟ کفش اسپرت همان است که ما بعضا از ان به کتانی یاد میکنیم. هر چند کلمه کتانی خود یاداور کفش‌های پارچه‌ای برند all star نیز میگردد. در واقع به هرکفشی که رسمی و ورزشی تخصصی نباشد، اسپرت یا کتانی میگوییم. به این سبک، کفش‌های روزمره نیز میگویند. بعضی کفش‌های اسپرت یا کتانی بعضا بعنوان ورزشی نیز استفاده میشوند. وقتی آن کفش، اسپرت بی‌بند باشد و وقتی آن ورزش، پیاده‌روی یا دویدن سبک باشد. در این صورت ما میتوانیم از اسپرت بعنوان کفش راحتی استفاده کنیم. اما هرگز نمیتوان کفش اسپرت یا کتانی را بجای کفش‌های تخصصی ورزشی استفاده کرد. در انگلیسی به کفش اسپرت و کتانی، sneaker میگویند. مثلا برند تامی شامل محصولات سبک کتونی است و نه ورزشی. ( کفش تامی در باشماق / سایت تامی )

فرق بین کفش با کتونی
اصل در مقابل کپی

کتونی اصل یا فیک؟

به هر محصولی که به حقیقت لوگو و برند خود را حمل کند اصل میگوییم. یعنی سازنده‌ی محصول همان صاحب برند و صاحب لوگوی محصول باشد. برند یعنی اطمینان خاطر. وجود برندها فکر ما را از بابت سلیقه و کیفیت خاصی راحت کرده و ما با خیال راحت فقط به انتخاب مشغول میشویم.

اصل آلمان یا اصل چین؟

چین ارزانترین نیروی کار را دارد. از طرفی سیاست ارزی چین طوری است که پول چین ارزانترین باشد. برآیند این سیاست‌ها این است که دیگر عاقلانه نیست کفش یا موبایلی در امریکا تولید شود. بلکه تحت لیسانس صاحب برند، در چین تولید میشود. بدین صورت چین به کشور تولید کننده‌ی جهان تبدیل شده است. محصولات اصل هستند در عین حال تولید شده در چین. در این بین چینی‌های کپی کار نیز خود بیکار ننشسته و اسپرت های برند را کپی کرده و به قیمتی پایین‌تر و با کیفیتی با درجات مختلف به بازارهای جهانی عرضه میکنند.

اصل آلمان یا اصل ایران؟

بیشتر کفش‌های رسمی و چرمی اصل هستند. چون تولیدکنندگان چرمی غرور خاصی دارند و عموما نام و برند خود را بر محصول خود نصب میکنند. به ندرت تولید کننده‌ی نامی ایرانی محصولات خود را مثلا ecco می نامند. از طرفی ایران در صنعت چرم خود بعنوان یک قطب مهم به حساب می آید و نامیدن محصول به برند غیر، در عمل بی معنی است. اما در حوزه صنعت کفش اسپرت این امر متداول است. تولیدکنندگان ایرانی بدلیل عدم وجود الزامات قانونی حق مالکیت معنوی برندها، عموما محصولات خود را نهایتا با برندهای مشهور جهانی به بازار عرضه میکنند. خلاصه قانون کپی رایت در ایران این است که اگر شما در ایران نام (( ریکا )) را در رسته مایع ظرفشویی ثبت کردید میتوانید پیگرد قانونی قرار داده و جریمه‌های سنگین بگیرید اما فعلا در زمان نگارش این مقاله نایک امریکایی نمیتواند یقه‌ی کپی‌کاران فعال کفش ایران را بگیرد. مثل همان که در کپی کردن برنامه‌های نرم افزاری اتفاق می‌افتد.

کفش کتونی فیک توفیق اجباری است

چرا که اصل 200 دلاری با قیمتی حدود 15 دلار را استفاده میکنیم بدون اینکه کسی اسکنر به دست اسپرت‌های ما را اسکن کند و اصل یا فیک بودن آنها را آزمون نماید. تا زمانی که حق مالکیت معنوی در کشور الزام قانونی ندارد مردم با قیمت‌های رویایی خوش میگذرانند! کیفیت 15دلاری به اندازه 200 دلاری نیست. فاصله تکنولوژی نیز بسیار است. در عین حال از زمانی که دلار از قیمت افسانه‌ای سه هزار تومان عبور کرد، اتوماتیک قدرت خرید واردات خارجی ضعیف شد و بهمین دلیل و بتدریج کیفیت تولیدات اسپرت ایرانی شدت گرفتند. تا جایی که اکنون بعضی خرده‌فروشان اسپرت‌های ایرانی را بجای اصل نیز میفروشند.در این بین این تولیدکنندگان هستند که با پرواز بر بال نایک و اسکیچرز فرصت‌های خود را  از دست میدهند و زمانی متوجه اهمیت برندسازی میشوند که شاید خیلی دیر شده‌باشد.

فرق بین کتونی فیک و کتونی فیک-پلاس

تولیدکنندگان اسپرت ایرانی حتی کپی کار در ایران برای خود نام و شهرتی دارند. یعنی در ایران در تولید کفش اسپرت، برندهای تولیدکننده‌ی معتبری داریم که با صداقت و کیفیت بالایی کپی میکنند! و صنعت کفش اسپرت ایران به تلاش این کارآفرینان میچرخد. این کارخانجات با برندهای جهانی علاوه بر عدم برندسازی و عدم استفاده از نام خود بر روی محصول، در کیفیت و تکنولوزی نیز فاصله دارند. در این بین تولیدکنندگان کوچکتری نیز هستند که پایین‌تر از چشمه فعالیت میکنند و از خود این کارخانجات کپی میکنند. یعنی کپی از کپی! اینها همانهایی هستند که بعضی خرده‌فروشی‌ها بعضا در حراجی‌های خود محصولات آنها را با عنوان (( یک بخر دوتا ببر )) نیز بفروش میرسانند.

کفش اسپرت
سادگی خرید از فروشگاه تخصصی کفش در مقابل فروشگاه‌های همه‌چی کالا

باشماق یا همه‌چی‌ کالا؟

خرید کفش اسپرت مردانه اسکیچرز در امریکا از نمایندگی اسکیچرز با خرید یک جفت از این برند در ایران بسیار متفاوت است. تا اینجا روشن است که حوزه کفش اسپرت در ایران برای عموم تا حدودی مبهم است. آنچه میخریم اصل است یا کپی؟ اصل کجا درجه چند؟ کپی کجا رده چندم؟ و بسیاری سوالات منطقی قبل از خرید. ما در باشماق، فروشگاه اینترنتی تخصصی کفش، با بیش از ده سال سابقه، طالب تجربه خوشایند برای مصرف‌کنندگان در خرید اینترنتی کفش هستیم.

طعم خوش غذا حاصل تمرکز آشپز است

بعضی انواع فروشگاه‌های مشهور، بزرگ و موفق اینترنتی مجبور به قبضه‌ی بازار و توسعه‌های همه‌جانبه هستند. و این لازمه‌ی همه‌چی‌ کالا بودن است. اما این وسعت هرگز برای مصرف‌کنندگان به معنی عمق و کیفیت کالا و خدمات در همه آن حوزه‌ها نیست و نخواهد بود.  مخصوصا با این پیچیدگی حوزه کفش و اسپرت، خرید کفش از فروشگاه معتبر فروشنده‌ی پای مرغ تا شارژر موبایل، کار باکیفیتی نبوده‌است. سامسونگ شرکت بزرگی است که جاروبرقی تولید میکند. گوشی موبایل هم میسازد. شاید بعدا رب گوجه‌فرنگی هم تولید کرد. اما مردمی جاروبرقی بوش و گوشی‌های اپل را ترجیح میدهند.

تحویل از متخصص

تحویل کفش از دستان ناشناس و از آدرس‌های مختلف بعنوان شریک سایت و همکار، تجربه ناخوشایندی است. اما در باشماق تمامی مراحل تولید (درصد کم و منحصر)، تامین و خرید، بسته بندی و انبارداری، تحویل مستقیم از انبار و پشتیبانی تماما از طرف خود باشماق انجام میگیرد. صرفه‌جویی در هزینه و کیفیت تحویلی از طرفی و بروز بودن از طرفی دیگر از نتایج خرید از باشماق است.البته امروزه خودبخود با شدت گرفتن خرید مردم در بستر آنلاین، ناچار فروشگاه‌های تخصصی به معنی سهولت و سودمندی معنی میشوند و کاری هم نمیشود کرد.

فرق بین کفش و کتونی -جمع بندی

در حوزه کفش و اسپرت بدلیل عدم وجود نمایندگی‌های رسمی و اهرم‌های قانونی حق مالکیت معنوی، شناخت اصل و فیک همچنین باکیفیت و بی کیفیت، سخت است. در این حال خرید از فروشگاه معتبر و اختصاصی کفش و اسپرت بسیار اهمیت دارد و از نارضایتی‌ها و دلخوری‌های دایمی از خرید اینترنتی جلوگیری میکند.

قیمت دلاری یک جفت کفش اسپرت
اصل 150 $
کپی درجه یک چینی 80 $
کپی ضعیف چینی 40 $
کپی از کارخانه معتبر ایرانی 15 $
کپی از تولیدکننده ضعیف ایرانی 5 $

جدول مقایسه اصل تا کپی با قیمت‌های حدودی صرف مقایسه و کسب ذهنیت درست

 

مستقیم به مدل‌ها (کلیک کنید)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *